مریم جان سلام من مهناز و 42 سالم دلم میخواد یادگیری ام زیاد کنم مطالب تو ذهنم بمونه ولی هر چی مطالعه میکنم .عناوین و اسم ها .قیافه ها اصلا تو ذهنم نمیمونه نگرانم آلزایمر بگیرم و یا مغزم دچار اختلال بشه میشه من راهنمایی کنید و راهکار بهم بدی ممنون میشم
درود مهناز عزیز خیلی خوشحال شدم که برای تقویت حافظه و یادگیریات دنبال راهکار هستی—این خودش نشونه یه ذهن فعاله. اول از همه بذار خیالت راحت کنم: اینکه الان نگران حافظهات هستی و متوجه کم شدن تمرکز یا فراموشی اسمها و چهرهها شدی، به این معنی نیست که حتماً آلزایمر داری. خیلی وقتها مغز ما به خاطر خستگی، استرس، یا سبک زندگی شلوغ دچار «خستگی شناختی» میشه و درست کار نمیکنه، ولی قابل برگشته و میتونیم بهش کمک کنیم. از دید نوروسایکولوژی (روانشناسی عصبی)، این چند تا راهکار خیلی موثرن: ⸻ 1. مغزت رو با تکرار هوشمند تقویت کن حافظه با یکبار خوندن چیزی ثبت نمیشه. مغز برای نگهداشتن اطلاعات نیاز به تکرار در زمانهای درست داره. مثلاً یه مطلب رو: • بار اول بخون • چند ساعت بعد خلاصه کن • شب مرورش کن • دو روز بعد دوباره یه مرور سریع این الگوریتم به مغز میگه که این اطلاعات مهم هستن و باید نگهشون داره. ⸻ 2. اسمها و چهرهها رو با داستان به خاطر بسپار مغز آدم داستان رو راحتتر از کلمات خشک حفظ میکنه. مثلاً اگه با یه نفر به اسم “لیلا” آشنا شدی، تصور کن “لیلا با یه لیوان لیموناد دستش” تو ذهنت ایستاده. این تصویر ذهنی کمک میکنه اسم رو راحتتر به یاد بیاری. ⸻ 3. مغز عاشق خواب عمیقه! یادگیری بدون خواب، مثل نوشتن روی آب میمونه. مغز توی خواب عمیق اطلاعات روز رو مرتب و ذخیره میکنه. پس اگه خوب نمیخوابی، یادت نمیمونه. حداقل ۷ ساعت خواب باکیفیت در شب واجبه. ⸻ 4. تغذیه و حرکت برای مغز مثل اکسیژنه • غذاهای مغز-دوست مثل گردو، زردچوبه، ماهی، بلوبری، روغن زیتون و تخممرغ رو بیشتر استفاده کن. • ورزش روزانه، مخصوصاً پیادهروی باعث افزایش جریان خون و آزاد شدن BDNF میشه؛ مادهای که مثل کود برای نورونهای مغز عمل میکنه. ⸻ 5. تمرین ذهنآگاهی و نفس عمیق استرس، حافظه رو ضعیف میکنه. روزی چند دقیقه با نفس کشیدن شکمی (آروم دم و بازدم از شکم) مغزت رو آروم کن. این کار باعث فعال شدن عصب واگ و تقویت توجه و حافظه میشه. ⸻ 6. یادگیری با صدا و تصویر ترکیب کن اگه فقط متن میخونی و یادت نمیمونه، سعی کن با ویدیو، صدا، و نقاشیهای ذهنی اطلاعات رو یاد بگیری. مغز دوست داره اطلاعات چندحسی دریافت کنه. ⸻ 7. تمرین حافظه: مغز مثل عضلهست، باید تمرین کنه بازیهای حافظه، حفظ کردن شعر، یا حتی گفتن داستان از خاطرات گذشته به صورت مرتب، میتونه حافظهت رو قوی نگه داره. توصيه ميكنم ويديو تنبلى مغز و خستگى شناختى از يوتوب راديو بينا رو ببينيد https://youtu.be/k5ncCQ4vpIo?si=2d_jtiT137AaqglD
سپاس از شما و وقتی که گذاشتید
نظرات
دیدگاهتان را بنویسید